Paksoistamppot

Paksoistamppot

Deze paksoistamppot is een combinatie van Thaise en Nederlandse invloeden. Deze paksoistamppot is echt supersimpel te bereiden (binnen 15) en vet lekker! Natuurlijk ook weer supergezond. Wat wil je nog meer? Ik kies expres de Cê­la­Vi­ta krui­mi­ge aard­ap­pe­len. Die zijn namelijk al voorgekookt, waardoor het ineens mogelijk wordt om een stamppot net binnen de 15 minuten…

Wortelspread met gember

Wortelspread met gember

Deze wortelspread met gember is echt superlekker! Simpel te maken en ideaal om te serveren als borrelhapje of als onderdeel van tapas. Ik kwam op het idee doordat wortelspread met gember ook kant-en-klaar te koop is. Die heb ik een keertje gekocht en die vond ik erg lekker. Waarom maak ik hem dan toch zelf? Dat kan ik…

Spruitenstamppot met paddenstoelen

Spruitenstamppot met paddenstoelen

Deze spruitenstamppot met paddenstoelen maakte ik voor het eerst toen ik een keer alleen thuis was. Ik denk dat mijn moeder omvalt van verbazing. Carlo die voor zichzelf spruitjes gaat koken?! Ik kan me namelijk nog heel goed herinneren dat ik in een stoel zat aan tafel en pas Studio Sport mocht kijken zodra mijn bord leeg…

Thai green curry pompoen stamppot

Thai green curry pompoen stamppot

De credits voor deze Thai green curry pompoen stamppot gaan naar sterrenchef Jonnie Boer. Ik heb wel aan de verhouding gesleuteld, ik gebruik meer groenten. Ook gebruik ik expres de Cê­la­Vi­ta krui­mi­ge aard­ap­pe­len. Die zijn namelijk al voorgekookt, waardoor het ineens mogelijk wordt om dit recept net binnen 15 minuten te bereiden. Je moet dan alleen…

Gele paprikasoep met spinazie en walnoten

Gele paprikasoep met spinazie en walnoten

Deze gele paprikasoep met spinazie en walnoten is zó lekker en zó simpel te bereiden. Deze staat per direct hoog op mijn favorietenlijst 🙂 . In plaats van een curry paste, die ik wel eens als basis gebruik voor een soep, heb ik nu gekozen voor de kruiden van Jonnie Boer. Voor deze soep gebruik ik de Shichimi…

Red chili bonendip

Red chili bonendip

Deze red chili bonendip is supersimpel te bereiden en een ideale vezelrijke en zuivelvrije gezonde dip. Lekker met komkommer of stukjes paprika. Voor deze dip gebruik ik de Shichimi Togarashi kruiden van Jonnie Boer. Shichimi Togarashi is een kruidenmix die op grote schaal wordt gebruikt in de Japanse keuken. Red chili peppers is het belangrijkste ingrediënt…

Havermoutpap met appel en kaneel

Havermoutpap met appel en kaneel

Een lekker simpel recept voor havermoutpap. Oh oh, wordt Carlo nu ook al een “havermouttrutje”? Haha, nee hoor! Een keertje is lekker, maar met mate is slim. Havermout is mateloos populair onder de Foodbloggers. Haver is van nature glutenvrij (controleer altijd de verpakking) en het zit boordevol essentiële voedingsstoffen, veel vezels, lage glycemische index en het geeft een langdurig…

Zoete tomatensoep

Zoete tomatensoep

Het recept voor deze zoete tomatensoep kreeg ik doorgestuurd van een vriend van mij, met de tip hem echt een keer te maken. Sven had gelijk, erg lekker! Naast dat deze zoete tomatensoep erg lekker is, is het gerecht natuurlijk ook weer supersnel en gemakkelijk te bereiden. Je kunt de zoete tomatensoep natuurlijk ook prima als lunch…