Voeg de gembersiroop en de vissaus toe en roer dit goed door de rijst heen en proef of je het zout genoeg vindt. Voeg anders nog een klein beetje vissaus toe.
Snijd de surimi sticks, schuin (oogt leuker), in drieën en voeg de surimi sticks toe aan de bloemkool.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd die halve stukken in reepjes. Snijd de reepje vervolgens in kleine stukjes. Voeg de komkommer ook toe aan de bloemkool en roer het geheel goed door elkaar.
Verdeel deze sushi bowl basis over de kommen.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd met een mesje voorzichtig een raster in het vruchtvlees. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Op die manier heb je direct blokjes avocado.
Verdeel de avocado over de kommen.
Verdeel de zeewiersalade over de kommen.
Garneer de kommen met de sesamzaadjes.
Doe de halvanaise (of mayonaise) in een kommetje en voeg de wasabi toe. Meng deze twee tot een egale wasabimayonaise.
Garneer de sushi bowls met een toefje wasabimayonaise.
Serveer de Saitaku Nori snack er los bij. Je kunt ze er ook doorheen verkruimelen, maar dan raak je snel het krokante effect kwijt wat ikzelf zo lekker vind.
Zo maak je een sushi bowl met bloemkoolrijst. Superlekker, eet smakelijk!