Chana Dal (Indiase kikkererwtencurry)
Keuken
Vegetarisch
Servings
2
personen
Cook Time
15
minuten
Servings
2
personen
Cook Time
15
minuten
Ingredients
1
theelepel
garam masala
Jonnie Boer
1
theelepel
geraspte gember
15
gram
Jalapeño peperschijfjes
265
gram
kikkererwten
1
teentje
knoflook
1
eetlepel
kokosolie
7,5
gram
koriander
2
stuks
Patak’s 4 Mini naans knoflook-koriander
5
stuks
tomaten
1
stuk
ui
1
beetje
zout
Instructions
Verwarm het naanbrood in de oven, tijdens het bereiden van het gerecht, zoals aangegeven op de verpakking.
Hak de knoflook fijn.
Snipper de ui.
Hak de Jalapeño peperschijfjes in kleine stukjes.
Rasp de gember.
Doe de kokosolie in een pan en zet deze op het vuur.
Voeg de knoflook, ui, Jalapeño peper en gember toe.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
Bak de knoflook, ui, Jalapeño peper en gember totdat de ui glazig wordt.
Voeg de kikkererwten toe.
Voeg de Garam Masala kruidenmix toe.
Bak dit kort en voeg dan ook de tomatenblokjes toe.
Breng het geheel aan de kook.
Hak de koriander fijn en voeg dit toe. Houd een klein beetje koriander achter als garnering.
Breng het geheel op smaak met een beetje zout.
Verdeel de Chana Dal (Indiase kikkererwtencurry) over de kommen en garneer met het restje koriander.
Serveer er het naanbrood bij. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl