Lord love a duck
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet de oven aan op 200°C. In de oven garen we straks de eend na. Kan jouw pan niet in de oven? Zet dan alvast een bak(plaat) in de oven, zodat deze ook alvast kan voorverwarmen.
  2. Kruid de eendenborst met peper en zout.
  3. Zet een pan met anti-aanbaklaag op het vuur en leg direct de eendenborst in de pan met de vetkant naar beneden. Braad de eendenborst zo’n 4 minuten op deze kant.
  4. Zet een hapjespan met deksel op het vuur.
  5. Doe de boter in de pan.
  6. Hak de twee teentjes knoflook fijn en voeg die toe aan de boter.
  7. Doe gelijk de pompoenblokjes, linzen en aardappel erbij en kruid het met rozemarijn, tijm, peper en zout. Doe de deksel op de pan, dan is het na 12-14 minuten gaar.
  8. Zodra de pan goed heet begint te worden kan het vuur wat omlaag om te voorkomen dat het aanbrandt. Roer het af en toe goed door elkaar.
  9. Draai de eendenborst om en schroei het vlees goed dicht. Dat duurt ongeveer 2 minuten.
  10. Gaar de eendenborst nog 4 minuten verder in de oven.
  11. Haal de eendenborst uit de oven en laat deze een paar minuten rusten.
  12. Verdeel de pompoen, linzen en aardappel over de borden.
  13. Snijd de eendenborst vervolgens in plakken, niet te dun. Anders koelt het vlees te snel af.
  14. Leg de eendenborst op de pompoen, linzen en aardappel en be amazed. “Lord love a duck!” Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl