Nasi koening van bloemkoolrijst
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Doe water in de waterkoker. Dit gaat sneller dan op het vuur en in dat water koken we straks de Chinese wokgroente.
  2. Zet een pan met water op het vuur. Hierin koken we aan het einde de bloemkoolrijst.
  3. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Doe deze in een kom en voeg wat zout en de tamarindepasta toe samen met een beetje sambal.
  4. Mix dit goed. Heb je de tijd, dan is het superlekker om dit al wat eerder te doen en dan even in de koelkast te bewaren. Op die manier wordt de kip nog lekkerder.
  5. Nu is het water uit de waterkoker gekookt. Doe dit in een tweede pan en zet die pan op het vuur.
  6. Voeg een klein stukje trassi toe samen met de Chinese wokgroente.
  7. Kook de groenten in zo’n 8 minuten beetgaar.
  8. Zet ondertussen een braadpan op het vuur en braad de stukjes kip goed gaar.
  9. Voeg 2 minuten voordat de Chinese wokgroente gaar zijn de kurkuma en de citroengras toe aan de 1e pan, waarvan het water inmiddels kookt.
  10. Voeg vervolgens hier de bloemkoolrijst aan toe en kook deze 1-2 minuten.
  11. Giet de bloemkoolrijst goed af, doe het terug in de pan (zonder water) en voeg de helft van de geraspte kokos toe met wat zout. Mix dit goed.
  12. Giet nu ook de Chinese wokgroente af en voeg hier de andere helft van de geraspte kokos aan toe met wat zout en een beetje sambal. Mix dat ook goed.
  13. De kip is dan inmiddels ook gaar.
  14. Serveer de drie onderdelen los van elkaar op een bord en klaar is de nasi koening van bloemkoolrijst. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl