Vegetarische nasi met pindasaus
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Het vegetarische nasi recept is echt heel simpel en je redt het makkelijk om binnen 15 minuten te bereiden.
  2. Kook eerst de 150 gram zilverrijst, zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik een beperkte hoeveelheid water, anders duurt het te lang voordat het water kookt.
  3. Doe twee volle eetlepels pindakaas (80 gram), 2 eetlepels sojasaus en 100 ml water in een steelpannetje. Zet deze op laag vuur en verwarm het geheel tot de saus indikt. Blijf regelmatig roeren.
  4. Start ongeveer 2 minuten voordat de rijst klaar is met de groenten. Zet een wok met een eetlepel kokosolie op het vuur. Roerbak de 600 gram Chinese roerbakmix kort, zo’n 3 minuten. Voeg na 2 minuten de rijst, 2 eetlepels sojasaus toe en bak de laatste minuut mee.
  5. Ben je niet vegetarisch, dan geven de 2 eetlepels vissaus wat extra smaak. De vissaus geeft het gerecht extra “umami” (de door japanners benoemde 5e basissmaak).
  6. Doe er dan de taugé bij en wok het geheel nog een minuutje.
  7. Verdeel de vegetarische nasi over de borden en serveer met de pindasaus. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl