Chinese stir-fried chicken
Keuken
Koolhydraatarm
,
Vlees
,
Zuivelvrij
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
400
gram
bloemkoolrijst
3
stuks
bosuitjes
1
stuk
gemberbolletjes
2
eetlepels
gembersiroop
of het vocht van de gemberbolletjes
1
eetlepel
Jonnie Boer Chinese 5 Spice
300
gram
kipfilet
1
teentje
knoflook
1
eetlepel
olijfolie
1
stuk
rode paprika
1
beetje
sambal
2
eetlepels
sojasaus
265
gram
zwarte bonen
Instructies
Hak de knoflook fijn.
Hak het gemberbolletje fijn.
Doe de knoflook en de gember in een kom.
Voeg de olijfolie toe.
Voeg de sojasaus toe.
Voeg de gembersiroop toe.
Jonnie Boer Chinese 5 Spice toe en meng het geheel tot een marinade.
Snijd de kip in blokjes.
Voeg de kip toe aan de marinade en hussel het geheel goed door elkaar.
Zet een wok op het vuur.
Bak hierin de kip mooi bruin.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes.
Spoel de zwarte bonen af.
Voeg de paprika en de zwarte bonen toe aan de kip zodra de kip mooi bruin is gebakken.
Roerbak het geheel nog even kort.
Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes.
Voeg het overgrote deel van de bosuitjes toe aan de kip en houd een klein beetje achter.
Haal de wok van het vuur en voeg de bloemkoolrijst toe. Hussel het geheel goed door elkaar.
Verdeel de Chinese stir-fried chicken over de kommen.
Garneer met het restje bosuitjes.
Serveer met een beetje sambal.
Klaar is de Chinese stir-fried chicken. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl