Hobak-juk (Koreaanse pompoenpap)
Keuken
Glutenvrij
,
Vegetarisch
,
Zuivelvrij
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
2
stuks
medjoul dadel
450
gram
diepvries pompoenblokjes
135
gram
rode kidneybonen
330
ml
water
50
gram
zilvervliesrijst
Instructies
Doe het water in een steelpan en zet deze op het vuur.
Voeg de diepvries pompoenblokjes toe.
Ontpit de medjoul dadels en voeg deze toe aan de pompoen
Doe de deksel op de pan (dan kookt het net iets sneller en er verdampt minder vocht).
Hak de zilvervliesrijst fijn tot een zilvervliesrijstmeel. Ikzelf gebruik hiervoor een staafmixer met als hulpstuk een mengbeker met s-mesje.
Voeg het zilvervliesrijstmeel toe aan de pompoen en de dadels.
Breng het geheel aan de kook en laat het dan nog een paar minuten koken totdat de pompoen zacht is geworden.
Blend het geheel met een staafmixer tot een egale pompoenpap.
Breng de pompoenpap op smaak door een klein beetje zout toe te voegen.
Voeg als laatste de rode kidneybonen toe.
Verdeel de pompoenpap over de kommen en klaar is je Hobak-juk, ofwel Koreaanse pompoenpap. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl