Mexicaanse tortilla met groenten en frijoles
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm alvast de oven voor op 175 graden. Dat is nodig om straks de tortilla’s in op te warmen.
  2. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Doe een klein beetje olijfolie in een pan en fruit het uitje kort, samen met de knoflook. Doe er dan de bonen bij. Blijf het geheel goed door elkaar roeren met een houten spatel. Prak de bonen met de spatel terwijl je het vuur wat lager zet. Net zo lang totdat je een puree hebt. Als het wat te droog wordt kun je er een klein beetje water aan toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de vier tortilla’s in de voorverwarmde oven.
  4. Zet een wok op het vuur met een scheutje olie. Roerbak de groente kort, 1-2 minuten. Het hoeft niet gekookt te worden, alleen maar even opwarmen. Breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Haal de tortilla’s uit de oven. Smeer de tortilla’s in met de frijoles refritos. Leg er de groente bovenop en rol de tortilla op. Herhaal dit voor de overige torilla’s.
  6. Optioneel kun je er, voordat je ze oprolt, nog wat koriander en/of tabasco overheen doen.
SupersnelGezond.nl