Varkenshaasje met venkelsalade en peer
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de venkel bij voorkeur met een mandoline in hele dunne plakken. Doe de stukjes in een grote kom.
  2. Snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de peer in dunne plakken. Doe deze samen met de waterkers (zonder de dikke stelen) en de rucola in de grote kom.
  3. Zet alvast een braadpan op het vuur met boter of kokosolie. Zodra die heet genoeg is kun je de varkenshaasjes erin leggen.
  4. Meng voor de honing-­mosterdvinaigrette de mosterd, agave siroop, appelazijn en olijfolie in een kleinere kom. Klop alles goed door elkaar. Breng het verder op smaak met een beetje zout en peper.
  5. Let op, de Dijonmosterd is erg scherp. Doe daar dus niet te veel van in de vinaigrette.
  6. Vergeet de varkenshaasjes niet, draai deze om zodra de eerste kant mooi bruin is geworden.
  7. Schep de vinaigrette over de venkelsalade en schep alles om. Schep de salade op aparte borden.
  8. Bak de varkenshaasjes af. Als je nog iets tijd over hebt, laat de haasjes dan nog even rusten. Als je ze direct snijdt, dan verliezen ze heel veel sap en dat zonde. Snijd ze dus vlak voor het opdienen in mooie dunne plakjes en garneer de salade ermee.
SupersnelGezond.nl