Deze zachtzoete zuurkoolstamppot is een briljant lekker gerechtje. De smaakcombinatie tussen de verschillende ingrediƫnten is fantastisch lekker. Een aanrader!
Zet een braadpan met een beetje olijfolie op het vuur. Braad hier de varkenshaas volgens de instructie op de verpakking.
Doe de aardappelen in een pan.
Voeg water toe, totdat de aardappelen net onder water staan en zet de pan alvast op het vuur.
Schil de pastinaak.
Snijd deze in klein blokjes.
Voeg de pastinaak toe aan de aardappelen.
Schil de peer (dat hoeft niet perse, maar ik vind het net iets lekkerder).
Verwijder het klokhuis.
Snijd de peer ook in blokjes.
Voeg deze toe aan de aardappelen en de pastinaak.
Voeg de zuurkool toe.
Doe de deksel op de pan en breng het water aan de kook.
Wacht totdat de aardappelen gaar zijn. Nadat het water kookt duurt dit nog zo’n 14 minuten (zie de verpakking).
Giet het water af.
Voeg de grove mosterd toe.
Stamp de aardappelen, met de pastinaak, de peer en de zuurkool, tot een mooie zachtzoete zuurkoolstamppot. Het hoeft niet perfect te zijn. Het geeft juist kleine smaakexplosies als je af en toe ineens een stukje peer of pastinaak ertussen proeft.
Verdeel de zachtzoete zuurkoolstamppot over de borden.
Verdeel de varkenshaas over de borden.
Klaar is de zachtzoete zuurkoolstamppot. Eet smakelijk!