Aardappelsalade met rucola en olijven
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Was de krielaardappeltjes. Doe ze in een magnetrondoos en in de magnetron. Ongeveer 6-7 minuten op 1000 Watt.
  2. Doe de rucola in een grote kom. Snijd de olijven door midden en doe deze dan bij de rucola.
  3. Voor de dressing giet je het sap van de citroen, het sap van de sinaasappel en de 3 eetlepels olijfolie in een apart kommetje. Breng het op smaak met peper en zeezout.
  4. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes en doe die bij de dressing. Schep hierbij ook de 3 eetlepels kappertjes. Hussel het geheel goed door elkaar.
  5. Inmiddels zijn dan je aardappeltjes klaar. Haal ze uit de doos en laat ze even afkoelen, totdat je ze kunt snijden. Snijd ze vervolgens in kleinere stukken. Doe ze erna bij de rucola en de olijven. Giet er dan de dressing overheen en hussel het geheel goed.
  6. Je kunt het direct warm serveren.
  7. Wil je het later koud eten, dat kan. Dan komen de smaken er zelfs nog beter uit. Houd dan wel even de rucola apart en hussel die pas vlak voor het opdienen er door heen.
SupersnelGezond.nl