Biryani light de groenteknaller
Met dit Biryani recept eet je ruim 600 gram (!) groente per persoon… zo makkelijk kan het dus zijn om voldoende groente per dag te eten 😉😋.
Keuken
Glutenvrij
,
Vegetarisch
Maaltijd
Avondeten
,
Gezonde recepten
Keyword
Gezond, Snel, Winter, Zomer
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
150
gram
Apetina Original witte kaas 50% minder vet 22+
400
gram
bloemkoolrijst
100
gram
diepvries doperwten
1
theelepel
geraspte gember
1
theelepel
Jonnie Boer Garam Masala
7,5
gram
munt
1
eetlepel
olijfolie
5
stuks
tomaten
2
stuks
uien
100
gram
wortel
1
beetje
zout
Instructies
Snijd de uien in halve maantjes.
Doe de olijfolie in een hapjespan met deksel.
Fruit de ui.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
Voeg deze toe aan de uien.
Voeg de kruiden en geraspte gember toe.
Breng op smaak met een klein beetje zout. Let op, voeg niet te veel toe. In de kaas zit ook al aardig wat zout namelijk.
Doe een deksel op de pan en kook de tomaat stuk, zodat het een saus wordt.
Snijd ondertussen de wortel en voeg deze gelijk toe.
Laat het geheel even een paar minuten koken.
Voeg de doperwten toe en kook deze nog even een paar minuten mee.
Hak de munt fijn en voeg deze toe.
Snijd ondertussen de Apetina Original witte kaas 50% minder vet 22+ in kleine blokjes.
Voeg de bloemkoolrijst toe en roer deze door het gerecht.
Haal de pan van het vuur.
Roer de blokjes Apetina Original witte kaas 50% minder vet 22+ door het gerecht en verdeel over de kommen.
Klaar is de Biryani light (de groenteknaller). Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl