Courgetti Bolognese
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vlees
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
25
gram
bleekselderij
2
stuks
courgette
25
gram
wortel
2,5
eetlepel
passata di pomodoro
1
beetje
peper
150
gram
rundergehakt
75
gram
spekreepjes
of pancetta
25
gram
ui
100
ml
volle melk
25
ml
witte wijn
1
beetje
zout
Instructies
Breng als eerste een liter water aan de kook in een waterkoker.
Hak vervolgens de bleekselderij, de wortel en de ui heel fijn.
Zet een grote hapjespan op het vuur en bak de spekreepjes hierin.
Op het moment dat ze vet gaan loslaten, voeg je de bleekselderij, wortel en ui toe.
Voeg vervolgens het rundergehakt toe.
Bak dit totdat het gehakt rul wordt.
Voeg vervolgens de passata di pomodoro, de witte wijn en de volle melk toe.
Breng de Bolognesesaus op smaakt met een beetje peper en zout.
Laat de Bolognesesaus zachtjes een paar minuten sudderen en indikken.
Snijd ondertussen de courgette tot courgetti met een julienneschiller of een spiraalsnijder.
Doe doe courgetti in een grote pan en schenk hier het kokende water overheen. Blancheer de courgetti zo’n 30 seconden en giet het water af.
Laat de courgetti even uitlekken in een vergiet en verdeel het dan direct over de borden.
Schep de saus over de courgetti en klaar is de courgetti Bolognese. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl