Courgetti Bolognese
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng als eerste een liter water aan de kook in een waterkoker.
  2. Hak vervolgens de bleekselderij, de wortel en de ui heel fijn.
  3. Zet een grote hapjespan op het vuur en bak de spekreepjes hierin.
  4. Op het moment dat ze vet gaan loslaten, voeg je de bleekselderij, wortel en ui toe.
  5. Voeg vervolgens het rundergehakt toe.
  6. Bak dit totdat het gehakt rul wordt.
  7. Voeg vervolgens de passata di pomodoro, de witte wijn en de volle melk toe.
  8. Breng de Bolognesesaus op smaakt met een beetje peper en zout.
  9. Laat de Bolognesesaus zachtjes een paar minuten sudderen en indikken.
  10. Snijd ondertussen de courgette tot courgetti met een julienneschiller of een spiraalsnijder.
  11. Doe doe courgetti in een grote pan en schenk hier het kokende water overheen. Blancheer de courgetti zo’n 30 seconden en giet het water af.
  12. Laat de courgetti even uitlekken in een vergiet en verdeel het dan direct over de borden.
  13. Schep de saus over de courgetti en klaar is de courgetti Bolognese. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl