Gevulde avocado met tonijn
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de bleekselderij en bosui in kleine stukjes.
  2. Snijd eerst een dun plakje af van de citroen. Snijd dat plakje weer in tweeën. Die kun je later gebruiken als garnering.
  3. Pers de halve citroen uit en pluk de koriander blaadjes van de steeltjes.
  4. Pak een grote kom en doe hier de tonijn, bleekselderij, bosui, amandelschaafsel, citroensap en koriander blaadjes. Mix het geheel goed.
  5. Let op, snijd de avocado pas vlak voor het uitserveren. Als je dit te lang van te voren doet, loop je het risico dat het vruchtvlees bruin wordt.
  6. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Mocht het een klein pitje zijn, dan heb je weinig ruimte om te vullen met de tonijn salade. Kies er dan voor om de avocado een klein beetje uit te lepelen en meng dat beetje vruchtvlees dan door de salade. Dan kun je meer salade kwijt in de avocado.
  7. Vul beide avocado delen met de mix en garneer met het schijfje citroen en een blaadje koriander.
SupersnelGezond.nl