Guacamole
Servings
2personen
Cook Time
15minuten
Servings
2personen
Cook Time
15minuten
Ingredients
Instructions
  1. Zoals aangegeven is dit de basis. Snijd de avocado door midden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in de lengte en breedte. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Op die manier heb je de avocado gelijk in kleine blokjes.
  2. Maak een teentje knoflook schoon en hak deze fijn. Voeg de knoflook toe aan de avocado.
  3. Snijd de limoen door midden en snijd een helft ook weer door midden, zodat je een partje over houdt. Knijp deze uit boven de avocado. Wees zuinig, voeg niet te veel toe aan de avocado. Het doel van de limoen is een frisse smaak te geven aan de guacamole en te zorgen dat deze niet zo snel bruin kleurt.
  4. Voeg als laatste wat zout toe en prak de avocado met een vork tot guacamole. Doe de guacamole in een bakje en doe de pit in het midden. Er wordt gezegd dat de pit ook helpt om het verkleuren van de guacamole te voorkomen. Of dat echt zo is weet ik niet, maar het staat gewoon leuk.
SupersnelGezond.nl