Herfstkost met five-spice
Deze herfstkost met five-spice is hartverwarmend! ❤️ En eindelijk weer eens een rol voor de five-spice. Heeft die ook weer eens wat te doen 🤪.
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een hapjespan met deksel op het vuur.
  2. Voeg de spekreepjes toe.
  3. Maak ondertussen de ui schoon en snijd deze in dunne, halve maantjes.
  4. Voeg de ui toe aan de spek.
  5. Halveer de spruitjes en voeg deze toe.
  6. Voeg de pompoen toe.
  7. Doe de deksel op de pan.
  8. Zet het vuur iets lager en roer het geheel door zodra de spek een beetje krokant begint te worden.
  9. Snijd ondertussen de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes.
  10. Voeg de appel toe.
  11. Voeg de gedroogde cranberries toe.
  12. Hussel het geheel goed door elkaar.
  13. Laat het geheel garen totdat de pompoen zacht is en de spruitjes nog wel een mooie bite hebben.
  14. Voeg een klein beetje Jonnie Boer Chinese 5 Spice toe. Let op, dit is sterk van smaak. Voeg eerst een klein beetje toe en proef dan hoe het smaakt. Je kunt altijd nog wat meer toevoegen.
  15. Breng op smaak met een beetje zout, indien nodig.
  16. Klaar is de herfstkost met five-spice. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl