Dit recept voor de kip kerrie is echt heel erg simpel. Leg de kipfilet in een kleine (steel)pan en vul de pan met water. Zorg dat de kipfilet onder water staat. Zet de kipfilet op het vuur. Het duurt dan ongeveer 6 minuten voordat het water kookt en laat de kip erna nog 6 minuten gaar koken.
Doe de witte kool in een grote kom.
Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd die in dunne reepjes. Voeg die toe aan de witte kool.
Maak nu de dressing door de 2 eetlepels halvanaise, 1 volle theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels water en een beetje peper en zout te mengen tot een egale dressing. Schenk deze over de groenten.
Haal de kipfilet uit de pan en snijd deze in stukken. Strooi er een beetje peper en zout overheen en voeg het toe aan de groenten. Hussel het geheel goed elkaar.
Serveer de kip kerrie direct of laat hem even afkoelen in de koelkast. Beide opties zijn erg lekker.
Optioneel kun je er nog wat pecannoten overheen strooien.