Komkommer wakame salade met makreel
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet direct de oven op de voorverwarm stand en 200 graden. Mijn combi magnetron doet er ongeveer 3 minuten over om voor te verwarmen. Voor dit recept is dat ideaal.
  2. Terwijl de oven voorverwarmt, snijd je de rode ui in stukjes. Doe ze direct in een bakje en schenk er flink wat sojasaus overheen. Mocht je nu veel tijd hebben, dan is het nog lekkerder om de rode ui langer te laten marineren.
  3. Pak een ovenschaal en giet hier een scheut olijfolie in. Vet de bodem goed in. Leg hierop de gerookte makreel. Als er nog een beetje huid aan de gerookte makreel zit, verwijder die dan eerst.
  4. Zodra de oven op temperatuur is schenk je de marinade over de gerookte makreel heen. Zet de makreel vervolgens 10 minuten lang in de oven.
  5. Nu heb je dus nog 10 minuten om de salade te bereiden. Snijd de komkommer en de winterwortel in dunne reepjes. Je kan hier wel in variƫren. Je kunt beide ook met dunschiller tot dunne plakjes snijden.
  6. Dan kunnen we nu de dressing maken voor de salade. Doe de sesamolie, azijn, agave siroop en geraspte gember met een beetje zout in een kommetje. Klop deze dressing goed door elkaar. Schenk deze vervolgens over de salade en hussel de salade zo, dat de dressing goed verdeeld is over de komkommer en winterpeen.
  7. Verdeel de salade over twee borden. Leg de wakame (de zeewier salade) op een hoek van de borden.
  8. Als het goed is, is nu de makreel klaar. Schep deze voorzichtig uit de ovenschaal met wat uitjes op de makreel en leg deze bovenop de salade.
SupersnelGezond.nl