Koolsalade met yoghurt-mosterddressing
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vegetarisch
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
1
stuk
citroen
100
ml
yoghurt
2
theelepels
Dijonmosterd
1
beetje
peper
7,5
gram
peterselie
2
eetlepels
rijststroop
1
stuk
zoete appel
300
gram
witte kool
200
gram
wortelen
1
beetje
zout
Instructies
Verwijder van de kool de buitenste bladeren. Snij de kool zo dun mogelijk. Je kunt natuurlijk ook voorgesneden witte kool kopen. Wel zo gemakkelijk.
Schil de wortelen met een dunschiller. Halveer de wortelen en snijd deze julienne met een mandoline.
Was de appel, snijd hem in vieren partjes en verwijder het klokhuis. Snijd ook de appel julienne met de mandoline.
Hak de bladpeterselie (alleen de blaadjes) fijn.
Maak een heerlijk frisse dressing van citroensap, yoghurt, mosterd, rijststroop, zout en peper.
Proef even of je nog wat extra mosterd, rijststroop, zout danwel peper wilt toevoegen. Mix net zo lang totdat jij het lekker vindt.
Meng in een grote kom de kool, wortel, appel en peterselie door elkaar. Schep hier de dressing doorheen.
SupersnelGezond.nl