Lunch salade
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet als eerste een klein laagje water op om zo snel mogelijk de eieren te koken. Doe dit in een pan met een stoommand. Je hebt een hardgekookt ei door deze 10 minuten te stomen (zie https://supersnelgezond.nl/ei-koken/).
  2. Snijd voor deze lunch salade eerste de Romaine sla. Deze wordt ook wel romanasla, Romaanse sla of romaine genoemd.
  3. Halveer vervolgens de cherrytomaatjes en doe deze bij de sla.
  4. Maak de dressing door de twee eetlepels mayonaise, 2 eetlepels water, 20 gram geraspte Grana Padano en een fijngehakt teentje knoflook te mengen. Schenk de dressing over de salade.
  5. Voeg de smaakmakers toe; voeg 100 gram Taggiasche olijven, 2 eetlepels kappertjes en 2 (in ringetjes gesneden) bosuitjes toe.
  6. Hak als laatste het hardgekookte ei in kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan de salade.
  7. Hussel het geheel goed door elkaar en klaar is de lunch salade.
SupersnelGezond.nl