Breng voldoende water aan de kook en kook de pasta vervolgens 2 minuten korter dan op de verpakking staat. Dat is nodig, omdat we de pasta na het afgieten nog even verder verwarmen.
Hak ondertussen de knoflook fijn.
Pluk de blaadjes basilicum van de takjes.
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil.
Doe de knoflook, de basilicum en het vruchtvlees van de avocado samen met een eetlepel citroensap in een keukenmachine. Hak het geheel fijn met een s-mesje tot een romige massa.
Breng het op smaak met peper en zout.
Maak vervolgens de paprika schoon en snijd deze in blokjes.
Halveer de cherrytomaten.
Giet de pasta af en voeg de creamy pastasaus toe en roer deze goed door pasta heen.
Zet de pan met pasta terug op laag vuur en voeg de paprika, de cherrytomaten en de Taggiasche olijven toe.
Verwarm het geheel voorzichtig op laag vuur nog zo’n 2 minuten zonder dat het aanbrandt.
Verdeel de pasta met de creamy avocado pastasaus over de borden en garneer het met een paar vlokken grof geraspte Pecorino kaas.
Klaar is je pasta met creamy avocado pastasaus. Eet smakelijk!