Dit gerecht maak je het makkelijkst met een keukenmachine met een s-mesje. Daarmee kun je de bloemkool mooi fijn maken.
Doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine. Niet te veel tegelijk. Slechts zo’n 5 roosjes per keer. Laat het apparaat kort en pulserend hakken. Zorg dat de bloemkool niet te fijn gehakt wordt. Het doel is dat het lijkt op couscous.
Doe de bloemkool vervolgens in een grote kom.
Hak nu de kruiden in grove stukken en voeg die toe aan de bloemkool.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes en voeg die ook toe.
Pers het sap uit de halve citroen en schenk deze over de bloemkool met de kruiden en lente-ui. Giet er vervolgens nog 2 eetlepels olijfolie bij.
Voeg nu de granaatappelpitten toe en hussel het geheel goed door elkaar.
Rooster nu kort de pompoenpitten. Zodra je ze ziet verkleuren en hoort poffen zijn ze klaar. Zet ze even apart.
Verdeel het gerecht vervolgens over de borden en garneer het met de pompoenpitten. Zo simpel is de rauwe bloemkoolsalade.