Zet als eerst gelijk een pan met water op het vuur. Hoe kleiner het pannetje hoe beter. Dan zit er minder water in en kookt het geheel sneller. Kook het ei ongeveer 7 minuten in het kokende water.
Snijd de venkel in dunnen plakjes en leg deze in een grote kom.
Snijd vervolgens de avocado door midden en verwijder de pit. Je kunt het vruchtvlees in de schil snijden. Maak een raster in het vruchtvlees met een mes. Dan kun je het vruchtvlees uit de schil lepelen en zijn het direct blokjes avocado. Doe dit bij de venkel.
Pak nu de limoen, snijd deze in tweeën en knijp een helft uit over de venkel en avocado. Schenk hier de twee eetlepels olijfolie bij en schep er de groene pesto bij. Hussel het geheel vervolgens goed.
Verdeel de salade over de borden en leg hier de gerookte forel over heen.
Pel als laatste de eieren, nadat je ze met koud water goed heb afgespoeld. Snijd de eieren in 8-en strooi de stukjes over de salade. En klaar is de venkel salade met gerookte forel, een simpel recept dus!