Venkelsalade met gepaneerde kalfsschnitzel
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de venkel doormidden. Leg de venkel op de platte kant en snijd de stengels eraf. Snijd vervolgens de venkel in zo dun mogelijke halve maantjes. Snijd vervolgens de stengels in dunne plakjes, die kun je ook eten en die geven wat extra kleur aan de salade.
  2. Maak vervolgens de rode ui schoon. Snijd die ook doormidden. Leg de rode ui op de platte kant en snijd deze vervolgens ook in dunne halve maantjes. Voeg de rode ui toe aan de venkel.
  3. Hak het halve bosje peterselie in grove stukken en doe die bij de venkel en de rode ui.
  4. Voeg vervolgens de kappertjes toe.
  5. Nu is het tijd voor de dressing. Meng een eetlepel halvanaise met het sap van een halve citroen. Voeg wat peper en zout toe en mix het geheel tot een egale dressing. Schenk de dressing over de salade.
  6. Hussel het geheel goed door elkaar.
  7. Doe een klont boter in de pan. Draai het vuur halfhoog en bak de gepaneerde kalfsschnitzel, ongeveer 2 minuten per kant, mooi goudbruin.
  8. Verdeel de salade over de borden en leg de gepaneerde kalfsschnitzel ernaast. Klaar is je venkelsalade met gepaneerde kalfsschnitzel recept. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl