Zalm met avocadosalade
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de Romaine sla in stukken en doe deze in een grote kom.
  2. Snijd de komkommer in stukken en voeg die aan de sla toe.
  3. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees eruit. Dan heb je de avocado gelijk in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de sla en komkommer.
  4. Nu is het tijd voor de dressing. Meng 1 flinke eetlepel mayonaise (40 gram), 1 eetlepel appelazijn en 1 theelepel wasabi. Voeg een beetje zout toe om de dressing op smaak te brengen. Ikzelf houd wel van een beetje scherpe dressing, dus ik voeg wat extra wasabi toe. Proef even goed wat jijzelf lekker vindt.
  5. Verdeel de salade over de borden.
  6. Zet dan een klein braadpannetje op het vuur met een heel klein beetje olie. Zet het vuur halfzacht en leg de zalm in de pan.
  7. Herman den Blijker legt in het filmpje uit hoe je de zalm bakt in een pan met olijfolie en daarna een beetje boter.
  8. Haal de zalm uit de pan en breek deze in stukken. Druppel er wat sojasaus overheen en leg de stukjes zalm op de salade. Klaar is de zalm met avocadosalade.
  9. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl