Zoete aardappel salade met noten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil als eerste de zoete aardappel in stukken en erna in dunne reepjes, net zo als frietjes. Leg ze in een magnetrondoos en kook ze in 3 minuten bijna gaar. We garen ze erna verder in een pan met wat boter.
  2. Snijd vervolgens de paksoi in dunne repen en zet deze even apart.
  3. Maak de punt paprika’s schoon en snijd die in grove stukken. Leg ze vervolgens bij de paksoi.
  4. Nu ben je zeker voorbij de drie minuten en is de zoete aardappel voorgekookt. Ze een pan met anti aanbaklaag op het vuur en doe hier een klont boter in. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de zoete aardappel toe. Bak deze totdat ze lichtbruin worden.
  5. Doe er dan de noten bij samen met de twee eetlepels agave siroop en de eetlepel balsamico azijn. Roerbak het geheel nog even kort zodat de siroop en azijn goed door het geheel gehusseld zijn.
  6. Doe het geheel bij de paksoi en de punt paprika’s. Hussel het goed door en voeg zout en peper naar smaak toe. Eventueel kun je nog een beetje agave siroop of balsamicoazijn toevoegen mocht je het lekker vinden. Let wel op dat je niet te veel doet. Overdaad schaadt.
SupersnelGezond.nl