Boerenkool met worst zonder aardappelen
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet heel snel een pan op het vuur met een laag water en hang hierin een stoommand. Doe de boerenkool in de stoommand en leg de rookworst (zonder verpakking) bovenop de boerenkool. Dek de stoommand af met een deksel. Zet het vuur lager zodra het water kookt.
  2. Snijd de koolraap in blokjes. Hier zit de uitdaging. Het snijden is nog niet zo makkelijk waardoor je het mogelijk niet redt om het gerecht in zijn geheel binnen 15 minuten te bereiden. Let echter liever goed op je vingers! Als je er langer over doet dan 5 minuten, houd dan de boerenkool in de gaten. Die pan hoeft slechts 12-13 minuutjes op het vuur te staan. Als je die langer laat staan kan die te gaar worden.
  3. Kook de blokjes in een magnetrondoos gaar in 8-9 minuten op 1.000 Watt.
  4. Snijd vervolgens de ui in kleine stukjes en hak het teentje knoflook fijn. Doe een klont boter in een braadpan. Fruit het uitje samen met de knoflook.
  5. Zodra de koolraap gaar is kun je de boerenkool, koolraap, ui, knoflook en de eetlepel grove mosterd goed door elkaar husselen. Eventueel stampen als je dat lekkerder vindt.
  6. Verdeel het over de borden en leg de rookworst er bovenop.
SupersnelGezond.nl