Ciaudedda Lucania
De Ciaudedda Lucania is een rijk bijgerecht, gemaakt van gestoofde uien, artisjokken, aardappelen en tuinbonen. Op smaak gebracht door de umami van spek.
Porties
2personen
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 30minuten
Porties
2personen
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de spek in reepjes. Bak het spek in een hapjespan met een deksel en anti-aanbaklaag.
  2. Snijd de ui in halve maantjes en voeg deze toe.
  3. Snijd de voorgeschilde aardappelen in kleine blokjes en voeg deze toe.
  4. Voeg de gevogeltefond toe samen met een klein beetje water. Ik doe zelf een klein beetje in het potje gevogeltefond, deksel erop en schud dan goed. Zo krijg je makkelijk al het fond uit het potje.
  5. Snijd de artisjokharten in vieren en voeg deze toe.
  6. Voeg de tuinbonen toe.
  7. Snijd de peterselie fijn en voeg deze toe. Houd een beetje achter om het gerecht mee te garneren.
  8. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 20-30 minuten zachtjes pruttelen. Let op, kook het niet droog. Voeg anders nog wat water toe.
  9. Verdeel de Ciaudedda Lucania over de borden en garneer met het restje peterselie.
  10. Klaar is de Ciaudedda Lucania. Eet smakelijk! En laat in een reactie onder het recept even weten wat je ervan vond.
SupersnelGezond.nl