Courgetti meatballs
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vlees
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
1
theelepel
balsamicoazijn
400
gram
courgette
1
teentje
knoflook
1
eetlepel
olijfolie
20
gram
Parmezaanse kaas
1
beetje
peper
1
beetje
rozemarijn
300
gram
rundergehaktballen
2
stuks
sjalotjes
1
beetje
tijm
390
gram
tomatenblokjes
1
theelepel
tomatenpuree
1
beetje
zout
Instructies
Doe een eetlepel olijfolie in een pan en zet deze op het vuur.
Voeg de rundergehaktballen toe en braad deze 5 minuten lang aan alle kanten.
Hak ondertussen de knoflook fijn.
Maak de ui schoon en snijd deze in blokjes.
Voeg na die 5 minuten de knoflook en ui toe.
Bak het geheel nog enkelen minuten, totdat de ui glazig wordt.
Voeg dan de tomatenblokjes toe.
Voeg de tomatenpuree toe.
Voeg de balsamicoazijn, rozemarijn, tijm, peper en het zout toe.
Breng dit zachtjes aan de kook en laat het enkele minuten pruttelen.
Rasp ondertussen de kaas.
Ik vind het het lekkerste om de courgetti kort in een wok te bereiden. Het doel is echt alleen maar opwarmen. Wok het dus kort.
Verdeel de courgetti over de borden.
Voeg de meatballs in tomatensaus toe.
Garneer het geheel met wat Parmezaanse kaas.
Klaar is de courgetti meatballs. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl