Creamy Thai bloemkoolsoep
Keuken
Koolhydraatarm
,
Vegetarisch
,
Zuivelvrij
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
400
gram
bloemkool
de roosjes
40
gram
cashewnoten
1
beetje
chilipeper
1
teentje
knoflook
100
ml
kokosmelk
7,5
gram
koriander
1
beetje
limoenzest
geraspte schil
1
eetlepel
olijfolie
2
stuk
sjalotjes
600
ml
water
1
eetlepel
yellow curry paste
1
beetje
zout
Instructies
Doe als eerste het water in de waterkoker en zet die aan.
Doe de olijfolie in een hoge pan.
Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in halve maantjes.
Hak het teentje knoflook fijn.
Doe de sjalot en knoflook in de pan en fruit deze totdat de sjalot glazig wordt.
Voeg de bloemkool toe.
Voeg de yellow curry paste toe.
Voeg het water toe.
Doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook.
Laat dit zo’n 7-8 minuten koken.
Voeg de kokosmelk toe.
Blend het geheel tot een egale soep.
Breng het op smaak met wat zout, chilipeper en limoenzest.
Hak de koriander fijn en roer het overgrote deel door de soep.
Verdeel de creamy Thai bloemkoolsoep over de kommen.
Garneer met de cashewnoten en het restje koriander.
Klaar is creamy Thai bloemkoolsoep. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl