Griekse salade
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Het is extra leuk en lekker om verschillende vormen en maten te hebben in deze Griekse salade, dus snijd de grotere tomaat in plakjes, en halveer de cherrytomaatjes. Doe alle tomaten in een grote slakom. Op die manier heb je veel verschillende effecten, alleen al door de tomaten in verschillende grootte te snijden.
  2. Snijd de ui zeer flinterdun en voeg deze toe aan de tomaten.
  3. Kras een vork langs de zijkanten van de komkommer, zodat je diepe groeven in de schil krijgt en snijd hem erna in dikke plakken. Dit geeft ook weer een extra effect aan de Griekse salade. Hiermee beïnvloed je ook weer de structuur.
  4. Snijd de paprika door midden en maak hem schoon. Snijd hem vervolgens in dunne reepjes. Voeg deze toe aan de tomaat, ui en komkommer.
  5. Verscheur de muntblaadjes en doe deze samen met de zwarte olijven en de kruiden (dille en oregano) bij de rest van de Griekse salade.
  6. Maak in een kommetje de dressing voor de Griekse salade. Doe in het kommetje een snufje zout, de appelazijn en de extra vergin olijfolie. Klop het geheel goed door elkaar en giet het erna over de salade. Hussel het geheel goed door elkaar.
  7. Verdeel het over de borden en garneer het met de feta of geitenkaas. Klaar is je Griekse salade!
SupersnelGezond.nl