Harira
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan op het vuur.
  2. Doe de tomatenblokjes in de pan.
  3. Maak de ui schoon en snipper deze in kleine stukjes. Voeg die vervolgens toe aan de tomaten.
  4. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Voeg die toe aan de tomaten en de ui.
  5. Voeg de kikkererwten toe.
  6. Voeg de linzen toe.
  7. Voeg de olijfolie toe.
  8. Voeg de kurkuma toe.
  9. Rasp de gember en voeg die toe.
  10. Roer het geheel goed door elkaar en breng het op smaak met peper en zout en breng het aan de kook.
  11. Maak vervolgens een papje door koud water, bloem en de tomatenpuree te mixen. Dit kun je heel snel en gemakkelijk door de ingrediënten in een grote kom te doen en het met een staafmixer te mixen tot een egale substantie.
  12. Voeg vervolgens het papje toe aan de overige ingrediënten en breng het geheel opnieuw aan de kook.
  13. Hak ondertussen de koriander fijn en roer dit er vlak voor het opdienen doorheen. Houd een klein beetje achter om het gerecht te garneren.
  14. Klaar is de harira. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl