Hete bliksem met een twist
Deze hete bliksem met een twist is gebaseerd op een gouden combinatie, namelijk zoete aardappel, tijm en honing. Dat is zo gruwelijk lekker!
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Doe een laagje water in een pan met een stoommand en een deksel en zet de pan op het vuur.
  2. Het kan ook in een pan met deksel en zonder stoommand, alleen met een stoommand wordt de stamppot net wat minder vochtig.
  3. Doe de zoete aardappel en de wortel alvast in de stoommand.
  4. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
  5. Voeg de appel toe aan de zoete aardappel en de wortel.
  6. Snijd de rode peper in kleine stukjes en voeg deze ook toe.
  7. Stoom het geheel zo’n 10 minuten, totdat de zoete aardappel zacht is geworden.
  8. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes.
  9. Doe de Jonnie Boer Zwolsche stoof kruidenmix met olijfolie en zout in een kom en meng het tot een marinade.
  10. Voeg de kipdijfilet toe aan de marinade en meng het geheel goed door elkaar.
  11. Bak de kipdijfilet.
  12. Maak ondertussen de ui schoon en snipper de ui.
  13. Pluk de blaadjes tijm van de takjes.
  14. Stamp de zoete aardappel, wortel en appel tot een mooie stamppot. Er mogen best wat brokjes achter blijven.
  15. Roer de ui en de tijm erdoorheen met een vork. Houd een klein beetje ui en tijm achter.
  16. Verdeel de stamppot over de kommen.
  17. Voeg de kipdijfilet toe.
  18. Garneer het geheel met een beetje honing en het restje van de ui en de tijm.
  19. Klaar is de hete bliksem met een twist. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl