Hete bliksem met een twist
Deze hete bliksem met een twist is gebaseerd op een gouden combinatie, namelijk zoete aardappel, tijm en honing. Dat is zo gruwelijk lekker!
Keuken
Glutenvrij
,
Vlees
,
Zuivelvrij
Maaltijd
Avondeten
,
Gezonde recepten
Keyword
Gezond, Pittig, Snel, Winter, Zomer
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
1
stuk
appel
2
theelepels
honing
1
theelepel
Jonnie Boer Zwolsche stoof kruidenmix
300
gram
kipdijfilet
1
eetlepel
olijfolie
1
stuk
rode peper
optioneel
1
stuk
rode ui
5
gram
tijm
220
gram
voorgekookte wortelen
400
gram
zoete aardappel
in blokjes
1
beetje
zout
Instructies
Doe een laagje water in een pan met een stoommand en een deksel en zet de pan op het vuur.
Het kan ook in een pan met deksel en zonder stoommand, alleen met een stoommand wordt de stamppot net wat minder vochtig.
Doe de zoete aardappel en de wortel alvast in de stoommand.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
Voeg de appel toe aan de zoete aardappel en de wortel.
Snijd de rode peper in kleine stukjes en voeg deze ook toe.
Stoom het geheel zo’n 10 minuten, totdat de zoete aardappel zacht is geworden.
Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes.
Doe de Jonnie Boer Zwolsche stoof kruidenmix met olijfolie en zout in een kom en meng het tot een marinade.
Voeg de kipdijfilet toe aan de marinade en meng het geheel goed door elkaar.
Bak de kipdijfilet.
Maak ondertussen de ui schoon en snipper de ui.
Pluk de blaadjes tijm van de takjes.
Stamp de zoete aardappel, wortel en appel tot een mooie stamppot. Er mogen best wat brokjes achter blijven.
Roer de ui en de tijm erdoorheen met een vork. Houd een klein beetje ui en tijm achter.
Verdeel de stamppot over de kommen.
Voeg de kipdijfilet toe.
Garneer het geheel met een beetje honing en het restje van de ui en de tijm.
Klaar is de hete bliksem met een twist. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl