Pak een ovenschaal en vet deze in met een klein beetje olijfolie.
Leg hier de cherrytomaten in.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze doormidden. Leg ze naast de cherrytomaten.
Laat de flageolets (groene kidneybonen) uitlekken en leg die weer naast de artisjokharten.
Rist de blaadjes tijm van de takjes en strooi deze over de cherrytomaten, artisjokharten en de flageolets.
Strooi wat zout over het geheel.
Zet de schaal in de oven en verwarm het geheel zo’n 25-30 minuten. De bovenste laag bonen drogen iets uit en de cherrytomaten spatten open. Dat maakt dit gerecht juist superlekker!
Hak vervolgens de peterselie, de knoflook, het citroenrasp en het zout fijn tot een soort pesto. Dit gaat straks over het vlees.
Nu heb je even niets te doen.
Start een kleine 10 minuten voor tijd met het vlees. Zet een braadpan op het vuur en doe de boter in de pan.
Bak hierin de lamskoteletten aan beide kanten mooi bruin.
Verdeel de lamskoteletten over de borden.
Garneer het vlees met de peterselie “pesto”.
Haal de schaal uit de oven en server de cherrytomaten, artisjokharten en de flageolets ernaast.
Schenk het vocht uit de schaal en verdeel het over de groenten en de bonen.
Klaar is de lamskotelet mediterrane stijl, eet smakelijk!