Open lasagna van knolselderij
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een kleine pan met water op het vuur.
  2. Schil de knolselderij en snijd 10 zeer dunne plakken. Leg de plakken op elkaar, met het kleinste plakje bovenop. Snijd nu de randen er vanaf zodat je 10 kleine achtkantige plakken over houdt. Blancheer de “rondjes” ongeveer 1-2 minuut in koken water. Schep de rondjes uit de pan en doe ze in een kom. Maak ze aan met de azijn en de olijfolie en bestrooi het geheel met zeezout en peper. Hussel het goed door.
  3. Snijd de overgebleven knolselderij fijn en pureer het met een staafmixer. Doe dit beetje voor beetje, dan gaat het makkelijker en daardoor sneller. Je kunt de kleine stukjes ook in een goede keukenmachine pureren.
  4. Meng de gepureerde knolselderij met de Griekse yoghurt. Pel en snipper de sjalot en meng deze samen met de Provençaalse kruiden plus het limoensap door de geraspte knolselderij. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Maak stapeltjes van de gemarineerde knolselderijrondjes met tussen iedere laag een schepje van de geraspte knolselderij.
  6. Maak af nog een klein beetje Provençaalse kruiden.
SupersnelGezond.nl