Pompoen dip
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de pompoen in blokjes. Ikzelf heb een zakje voorgesneden pompoen gebruikt. Wil je weten wat de impact is op de voedingswaarde? Lees dit artikel.
  2. Hak het teentje knoflook fijn.
  3. Doe een klontje boter in een hapjespan en voeg de knoflook toe samen met de pompoen. Doe de deksel op de pan en gaar het 5 minuten.
  4. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
  5. Voeg na 5 minuten de kikkererwten en de champignons toe. Laat het geheel nog 5 minuten garen.
  6. Rasp de schil van de citroen en zet het rasp even apart.
  7. Doe alles in een grote kom, samen met het citroenrasp en wat peper en zout.
  8. Mix het geheel met een staafmixer tot een puree. Proef even of het op smaak is. Niet gelijk de hele bak leeg eten hè? 🙂
  9. Zet de kom even apart, zodat het wat kan afkoelen. Laat het erna verder afkoelen in de koelkast.
  10. Server het met plakjes komkommer en stukjes paprika, zodat je gasten die kunnen gebruiken om mee te dippen. Vooral de combinatie met paprika is erg lekker!
  11. Zo heb je een hele lekkere gezonde pompoen dip.
SupersnelGezond.nl