Rodekoolsalade met tomaten en rozijnen
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vegetarisch
,
Zuivelvrij
Servings
2
personen
Cook Time
15
minuten
Servings
2
personen
Cook Time
15
minuten
Ingredients
1
eetlepel
appelazijn
1
theelepel
komijnzaad
1
theelepel
korianderzaad
2
eetlepels
olijfolie
50
gram
paranoten
7,5
gram
peterselie
400
gram
rode kool
2
eetlepels
rozijnen
2
stuks
tomaten
1
beetje
zout
Instructions
Verwijder de buitenste bladeren van de kool en verwijder de stronk. Snijd de kool in dunne reepjes.
Kneed vervolgens 1-2 theelepels gemalen zeezout door de kool om ervoor te zorgen dat hij wat zachter wordt.
Rooster het koriander- en het komijnzaad in een droge koekenpan totdat het begint te geuren. Kneus de specerijen in een vijzel.
Klop de azijn en de olie door elkaar. Voeg de afgekoelde specerijen en wat versgemalen peper toe.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in zessen. Voeg de tomaten, de rozijnen en de paranoten toe aan de rodekool.
Schep de dressing door de salade.
Hak de peterselie grof en voeg hem toe aan de salade.
SupersnelGezond.nl