Rosolje (aardappelsalade met rode biet en haring)
Rosolje is een populaire Estlandse bieten- en aardappelsalade. Ik wist niet echt wat ik kon verwachten van de smaak, maar het is superlekker!
Servings
2personen
Cook Time
15minuten
Servings
2personen
Cook Time
15minuten
Instructions
  1. Zet een pan met anti-aanbaklaag op het vuur.
  2. Doe olijfolie in de pan.
  3. Bak hierin de aardappelblokjes, zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Zet ondertussen een pan met water op om de eieren in te koken.
  5. Kook de eieren 7 minuten in kokend water. Zo krijg je een mooi halfzacht gekookt eitje. Kook de eieren langer als je liever hardgekookte eieren hebt.
  6. Maak de saus door de halvanaise en mosterd te mengen.
  7. Snij de bietjes in blokjes en voeg de dressing toe. Hussel het geheel goed door elkaar.
  8. Snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  9. Snijd de haring in plakjes.
  10. Doe alle ingrediënten (aardappelblokjes, biet, appel, augurk, zilveruitjes en de haring) bij elkaar.
  11. Voor de foto heb ik de onderdelen los in een kom gedaan. Dat is leuk voor de foto, maar het lekkerste is het geheel goed door elkaar roeren.
  12. Garneer met de eieren.
  13. Klaar is de Rosolje. Ik vond het echt verrassend lekker! Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl