Rosolje (aardappelsalade met rode biet en haring)
Rosolje is een populaire Estlandse bieten- en aardappelsalade. Ik wist niet echt wat ik kon verwachten van de smaak, maar het is superlekker!
Keuken
Glutenvrij
,
Vis
,
Zuivelvrij
Maaltijd
Avondeten
,
Gezonde recepten
,
Salade
Keyword
Gezond, Snel, Zomer
Servings
2
personen
Cook Time
15
minuten
Servings
2
personen
Cook Time
15
minuten
Ingredients
1
stuk
zure appel
450
gram
CêlaVíta Wokjes aardappelblokjes
1
theelepel
Dijonmosterd
2
stuks
eieren
1
eetlepel
halvanaise
150
gram
haringfilets
50
gram
Kesbeke Augurken blokjes zoetzuur
50
gram
Kesbeke Kleintje Amsterdamse zilveruitjes
1
eetlepel
olijfolie
250
gram
voorgekookte rode biet
Instructions
Zet een pan met anti-aanbaklaag op het vuur.
Doe olijfolie in de pan.
Bak hierin de aardappelblokjes, zoals aangegeven op de verpakking.
Zet ondertussen een pan met water op om de eieren in te koken.
Kook de eieren 7 minuten in kokend water. Zo krijg je een mooi halfzacht gekookt eitje. Kook de eieren langer als je liever hardgekookte eieren hebt.
Maak de saus door de halvanaise en mosterd te mengen.
Snij de bietjes in blokjes en voeg de dressing toe. Hussel het geheel goed door elkaar.
Snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Snijd de haring in plakjes.
Doe alle ingrediënten (aardappelblokjes, biet, appel, augurk, zilveruitjes en de haring) bij elkaar.
Voor de foto heb ik de onderdelen los in een kom gedaan. Dat is leuk voor de foto, maar het lekkerste is het geheel goed door elkaar roeren.
Garneer met de eieren.
Klaar is de Rosolje. Ik vond het echt verrassend lekker! Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl