Russische aardappelsalade
Russische aardappelsalade (Russisch: салат Оливье, ofwel Salade Olivier) is een salade die bestaat uit aardappels, groenten en mayonaise.
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de eieren. Kies zelf wat je lekker vindt. Ik vind halfzacht erg lekker.
  2. Doe de olijfolie in een grote pan.
  3. Voeg de aardappeltjes toe. Bak deze volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd ondertussen de wortelen in dunne plakjes en voeg deze gelijk toe aan de aardappeltjes.
  5. Snijd de kip in kleine blokjes en voeg deze ook gelijk toe.
  6. Voeg vervolgens ook de doperwten toe.
  7. Kruid het geheel met wat peper en zout.
  8. Bak het geheel totdat de aardappelen en kip goed gaar zijn. Dan zijn de wortelen nog lekker knapperig en de doperwten ook gaar. De pan staat in totaal dan zo’n 10 minuten op het vuur.
  9. Haal de pan van het vuur.
  10. Voeg de halvanaise, de blokjes zoetzuur en de gedroogde bieslook toe.
  11. Hussel het geheel goed door elkaar en verdeel over de borden.
  12. Garneer het gerecht met de ei en strooi er nog een klein beetje gedroogde bieslook overheen. Serveer direct, maar koud is het ook lekker :-D.
  13. Klaar is de Russische aardappelsalade. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl