Spinaziesoep met basilicum en Gruyère
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe 750 ml water in een waterkoker.
  2. Snijd de sjalotjes fijn en hak ook het teentje knoflook fijn. Doe deze samen met een klont roomboter in een grote hoge pan. Zet de pan op het vuur en verhit het totdat de sjalotjes glazig beginnen te worden.
  3. Doe 1,5 blokje blokje groentebouillon, samen met de 750 ml water in de pan. Voeg hier de 600 gram spinazie aan toe. Dit gaat misschien niet in 1 keer. Voeg dan eerst de helft van de spinazie toe en roer het geheel totdat de spinazie geslonken is. Voeg dan het tweede deel er aan toe.
  4. Voeg vervolgens de blaadjes basilicum toe.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer tot een spinaziesoep met basilicum.
  6. Roer vervolgens de 125 ml crème fraîche door de soep heen. Breng de soep op smaak met een snufje nootmuskaat.
  7. Snijd de Gruyère kaas in dunne plakjes.
  8. Verdeel de spinaziesoep en garneer het met de stukjes Gruyère kaas.
SupersnelGezond.nl