Tapas
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de komkommer in plakken en doe deze in een kom. Snijd vervolgens de wortel in repen en doe deze in de kom bij de komkommer.
  2. Snijd vervolgens de worst ook in plakjes. Doe die in een apart bakje. Snijd de kaas in blokjes en doe die ook in een apart bakje.
  3. Nu gaan we de dip van avocado maken. Start hiermee door twee eetlepels chiazaad in een glas te doen. Voeg hier vervolgens 100 ml water aan toe en laat even staan.
  4. Ik maak dit soort dips vaak in een ronde kom en prak het geheel met een vork. Je zou hiervoor ook een staafmixer kunnen gebruiken, maar dat vind ik meer geschikt voor het maken van dressings dan een dip.
  5. Voeg de volgende ingrediĆ«nten bij elkaar: – 1 rijpe avocado, het vruchtvlees – 1 eetlepel tahin (pasta van sesamzaad) – 2 theelepels sojasaus – 1 theelepel agavesiroop – 1 teentje knoflook, fijngehakt – 1/2 theelepel komijn (poeder) – mespuntje cayennepeper (chilipeper)
  6. Prak het geheel met een vork tot een egale avocadodip. Voeg vervolgens het chiazaad met water toe aan de dip en meng het geheel goed. Nu heb je een heerlijke dip voor de komkommer en de wortel.
  7. Klaar zijn je tapas.
SupersnelGezond.nl