Thaise tonijnsalade
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Maak het blikje tonijn open. Verkruimel de tonijn in een grote kom.
  2. Maak de paprika schoon. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in kleine blokjes.
  3. Pel de rode ui en snipper de helft fijn. De andere helft kun je gemakkelijk nog een tijdje bewaren in een glas water in de koelkast.
  4. Snijd van de komkommer het puntje af. Aan 1 kant. Ze de komkommer recht op de mandoline op julienne stand. Snijd de komkommer zo in kleine julienne stukjes.
  5. Doe dit alles in de kom en schenk hier 2 eetlepels sesamolie en het limoensap overheen.
  6. Maak de peper schoon. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper vervolgens fijn.
  7. Rasp de gember, hak de korianderblaadjes en voeg dit ook toe.
  8. Hussel het geheel goed door en breng het op smaak met zeezout en peper. Blijf proeven en breng het net zo lang op smaak totdat je tevreden bent.
  9. Verdeel het over twee borden en garneer eventueel met sesamzaad en een blaadje koriander.
SupersnelGezond.nl