Variazione della Ribollita Toscana
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Ik gebruik voor dit recept een grote hapjespan met anti-aanbaklaag in verband met de spekjes die ik “droog” bak.
  2. Bak eerst de spekjes aan zonder olie of vet toe te voegen.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
  4. Zodra de spekjes een beetje bruin zijn aangebakken kun je de soepgroente toevoegen.
  5. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.
  6. Voeg de helft van de cannellinibonen toe en doe de andere helft in een hoge maatbeker met het water.
  7. Blend de cannellinibonen met het water met een staafmixer tot een egaal papje (doordat je de cannellinibonen fijngemalen hebt, zorgt het zetmeel in de bonen ervoor dat de soep wat beter bindt).
  8. Voeg dit papje vervolgens toe aan de spekjes, soepgroente en tomaat.
  9. Voeg de tijm en de salie toe.
  10. Snijd de basilicum in stukken en voeg deze ook toe.
  11. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer het door het gerecht heen zodat de spinazie slinkt.
  12. Laat het geheel even op laag vuur nog een paar minuutjes pruttelen.
  13. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  14. Klaar is de variazione della Ribollita Toscana. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl