Venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de venkelknol in hele dunne plakken. Ik gebruik zelf een mandoline om ze te snijden, maar je zou het ook met een (kaas)schaaf kunnen proberen. Verdeel de dunne plakken venkel over de borden. Bewaar het groen van de venkel. Daarmee kun je straks het gerecht mee garneren.
  2. Maak nu de sinaasappel schoon en leg de partjes sinaasappel op de venkel.
  3. Maak de rode ui schoon en snijd deze doormidden. Snijd beide helften in dunne halve maantjes. Strooi de ui over de borden.
  4. Verdeel ook de Taggiasche olijven over de borden.
  5. Druppel vervolgens een eetlepel goede olijfolie over elk bord.
  6. Strooi eventueel nog een heel klein beetje zout er over. Garneer de salade met het groen van de venkel en klaar is de venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven.
SupersnelGezond.nl