Bietensalade met veldsla en gerookte forel
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak als eerste de zak met veldsla voorzichtig open aan de bovenkant. Schenk vervolgens wat olijfolie in de zak en strooi er wat zout en peper in. Hussel de sla in de zak zodat de olijfolie en het zout zich goed verspreidt. Haal het uit de zak en verdeel de veldsla over de twee borden. In dit geval heb je een “matras” sla in plaats van een “bedje” van veldsla. Dat is echter wel erg lekker gezien het een hoofdmaaltijd is. Anders zou het misschien wat weinig zijn.
  2. Maak nu de dressing door 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd en wat peper en zout goed te mengen. Zet het even weg en roer het erna nog een keer goed door. Het doel is een egale dressing.
  3. Snijd vervolgens de biet in stukken. Sommige supermarkten hebben voorgekookte biet ook voorgesneden. Met wat kruiden of een uitje. Dat kan ook erg lekker zijn. Doe de stukjes biet in een kom en doe er een afgestreken theelepel mierikswortel bij en alvast twee eetlepels van de dressing. Roer het geheel goed door.
  4. Verdeel de bietjes over de twee borden.
  5. Pak nu de gerookte forel en scheur de vis in stukken. Verwijder eerst het vel als dat nog aanwezig is. Verdeel de vis over de twee borden en leg het op de rode biet.
  6. Gebruik het restje van de dressing om de borden nog een klein beetje te garneren.
SupersnelGezond.nl