Courgetti met pesto en kip
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet een pan met water op het vuur. Hier koken we straks kort de courgetti in.
  2. De pesto maak je door de basilicum, knoflook, eetlepels olijfolie, Pecorino kaas, pijnboompitten, peper en zout te blenden.
  3. Ik gebruik hiervoor een hulpstuk van de staafmixer, een beker met een s-mesje.
  4. Zet de pesto even apart.
  5. Maak een marinade door de oregano met een theelepel olijfolie te mengen in een kom. Voeg hier wat peper en zout aan toe.
  6. Snijd de kippendijen in blokjes. Doe de kip in de kom met de marinade en hussel het geheel goed door elkaar.
  7. Bak de kip vervolgens mooi bruin.
  8. Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  9. Als de kip bijna klaar is, kook dan de courgetti. Doe dit heel kort en niet langer dan 1 minuut.
  10. Giet de courgetti af in een vergiet en schud een aantal keer, zodat er zo min mogelijk vocht achter blijft. Doe de courgetti terug in de pan, maar zet de pan niet meer op het vuur.
  11. Draai het vuur onder de kip omlaag en voeg de cherrytomaten toe. Het doel is om de cherrytomaten kort te verwarmen.
  12. Voeg nu de pesto toe aan de courgetti en hussel het geheel goed door elkaar.
  13. Verdeel de courgetti over de borden.
  14. Schep hier de kip met de cherrytomaten bovenop.
  15. Klaar is je courgetti met pesto en kip. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl