Creamy spinazie-courgettesoep
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vegetarisch
,
Zuivelvrij
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
1
stuk
courgette
130
gram
Edamame bonen
1
eetlepel
green curry paste
Koh Thai
100
ml
kokosmelk
1
eetlepel
kokosolie
beetje
peper
2
stuks
sjalotjes
200
gram
spinazie
500
ml
water
beetje
zout
Instructies
Kook het water als eerste in een waterkoker. Op deze manier wordt het makkelijker om het recept binnen 15 minuten te bereiden.
Zet een grote pan op het vuur en doe hier de kokosolie in.
Maak ondertussen de sjalotjes schoon en snijd deze in halve maantjes.
Doe deze in de pan en fruit de sjalotjes totdat ze glazig worden.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes.
Voeg de green curry paste toe, zodra de sjalotjes glazig zijn geworden.
Voeg direct ook het water toe, samen met de courgette, de Edamame bonen en de spinazie.
Doe een deksel op de pan en breng het geheel aan de kook en laat het zo’n 5 minuten zachtjes koken.
Blend het geheel met een staafmixer tot een egale soep.
Voeg de kokosmelk toe en breng de soep op smaak met peper en zout (omdat je geen bouillon hebt gebruik, mag er best wat zout in).
Klaar is je creamy spinazie-courgettesoep. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl