Dit gerecht is supersimpel. Je snijdt de ingrediënten. Doet ze in een ovenschaal of braadslede en je gaart het gerecht in de oven. Dat is alles. Nu even stap voor stap.
Verwarm eerst de oven voor op 180ºC.
Snijd de tomaten in vieren en plaats ze in een grote ovenschaal of braadslede.
Maak de uien schoon en snijd ze in grote partjes.
Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in grove stukken.
Voeg dit allemaal toe aan de schaal samen met de kippendijen.
Plet de ongeschilde knoflookteentjes met de platte kant van een groot mes en voeg deze toe aan de schaal.
Pluk de tijmblaadjes van de takjes en strooi deze over het gerecht.
Strooi ook de Jonnie Boer Zwolsche stoof kruidenmix over het gerecht.
Sprenkel de olijfolie over het gerecht.
Voeg de balsamicoazijn toe.
Strooi er wat zout en peper overheen.
Hussel het geheel goed door elkaar, zodat alles goed bedekt is met de olijfolie, balsamicoazijn en de kruiden.
Zorg er bij voorkeur voor dat de kip niet bedekt is door de groenten.
Gaar het gerecht ongeveer 1 uur in de oven, of totdat de kip goudbruin en gaar is.
Je kunt eventueel de kip tussendoor nog draaien en het sap uit de schaal over het gerecht sprenkelen, maar dit is niet noodzakelijk.
Tip: door knoflookteentjes heel in hun schil te roosteren, zijn ze heel zoet. Knijp ze uit en garneer het gerecht hiermee.