Kip-kerriesoep (licht gebonden)
Deze kip-kerriesoep (licht gebonden) is supersnel en supermakkelijk te bereiden. Naast dat het ook gezond is, smaakt het ook weer heerlijk! Echt weer supersnel gezond :-).
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vlees
,
Zuivelvrij
Maaltijd
Avondeten
,
Lunch
,
Soep
Keyword
Gezond, Snel, Winter, Zomer
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
1
stuk
bouillonblokje
250
gram
cannellinibonen
1
eetlepel
kerriepoeder
250
gram
kipdijfilet
1
eetlepel
olijfolie
1
beetje
peper
1
theelepel
Provençaalse kruiden
300
gram
soepgroente
750
ml
water
1
beetje
zout
Instructies
Snijd de kip in kleine stukjes.
Kruid de kip met een beetje peper en zout.
Doe de olijfolie in de pan en braad de kip totdat deze lichtbruin wordt.
Doe ondertussen warm water in een hoge kom en voeg de cannellinibonen en het bouillonblokje toe.
Blend het geheel met een staafmixer.
Voeg vervolgens de soepgroente toe aan de kip en bak deze kort mee.
Voeg het papje van cannellinibonen toe en breng het aan de kook.
Voeg de kerriepoeder en Provençaalse kruiden toe.
Laat het geheel even kort doorkoken.
Klaar is de kip-kerriesoep (licht gebonden). Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl